Jadłospis

WYKAZ ALERGENÓW

Numery alergenów występujących w posiłkach :

1. Zboża zawierające gluten                                                   8. Orzechy

2. Skorupiaki i produkty pochodne                                        9. Seler i produkty pochodne

3. Jaja produkty pochodne                                                    10. Gorczyca i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne                                                11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)                                          12. Dwutlenek siarki

6. Soja i produkty pochodne                                                  13. Łubin

7. Mleko i produkty pochodne                                               14. Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, papryka słodka, lubczyk, cukier wanilinowy, kwasek cytrynowy .

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości : glutenu , mleka, sezamu , orzeszków ziemnych , łubinu , jaj , soi , selera i gorczycy .

ul. Szkolna 1A

43-250 Pawłowice

Szybki dostęp